024 - 388 01 36
Power CRM

PowerCRM
PowerCRM geeft u de middelen om klanten te verkrijgen, te behouden en om meer uit uw klanten te halen.
Verbeter uw marketingcampagnes, schiet niet in het wilde weg maar met scherp. PowerCRM is uw vizier.
Stroomlijn uw klantenbeheer zodat u precies weet wat er speelt en visualiseer uw doelen.
Behaal de gestelde doelen en verleg uw grens.
Telefoonintegratie via de Telefoon Assistent. Het telefoonsignaal vormt het stuursignaal voor PowerCRM omgeving.
Zodra de klant u telefonisch benadert zal het systeem direct alle relevante gegevens tonen.

PowerEngine
Een moderne softwareomgeving vraagt om een krachtig framewerk dat de basis vormt van PowerCRM. Het basisframe, genaamd PowerEngine, levert het vermogen voor de diverse modules. De PowerEngine zorgt voor offline- en online browser functionaliteit. Het is Eenvoudig om nieuwe software modules toe te voegen dankzij de PowerEngine. Standaard basisfunctionaliteit is opgenomen in de PowerEngine en hoeft niet nogmaals ontwikkeld te worden. De PowerEngine heeft een automatisch online updatesystee en is meertalig. Ook is het mogelijk volledig nieuwe softwareomgevingen te ontwikkelen op basis van de PowerEngine.

 

Modulair
PowerCRM is modulair opgebouwd, u maakt alleen gebruik van datgeen dat u ook echt nodig heeft:

- Urenadministratie
- Relatiebeheer
- Facturatie module
- Branche specifieke modules
- Projectadministratie
- Telefonie-integratie
- ERP koppeling
- Helpdeskmodule
- Agenda en planning module
- Maatwerk modules
- Licentiebeheer module

Schermen vrij in te delen – onbeperkt aantal vrije velden – Multi monitor omgeving.

Relatiebeheer:
Met de PowerCRM relatiebeheer module legt u alle klantgegeven en alle overige relatiegegevens vast. Denk aan bedrijven, contactpersonen, adresgegevens, huishoudens, personen en onderlinge relaties (holding-werkmaatschappij, vader-zoon). Ook is er een onbeperkt aantal vrije velden toe te kennen binnen het PowerCRM systeem.

Agenda en planning:
Eén centrale agenda is beschikbaar, in welke alle medewerkers van het systeem werken. Een afspraak is gekoppeld aan één of meerdere resources. Alle medewerkers zijn selecteerbaar als resource. Daarnaast kunnen bronnen door de systeembeheerders gedefinieerd worden (denk aan auto’s, locaties, apparatuur, etc.). Ook heeft het de module een geavanceerd e-mail notificatie systeem.

 


ERP koppeling:
Met de ERP koppeling kunt u de PowerCRM omgeving laten communiceren met de software van de diverse ERP software fabrikanten. Hierbij moet u denken aan Unit 4, Exact, Accountview, SAP, Navision, King, Mammut etc.

Urenadministratie:
In de PowerCRM urenadministratie module worden alle geboekte directe en indirecte uren van zowel eigen medewerkers als van inleners verzameld. U kunt uren registreren via diverse invoersystemen. Uiteraard is het mogelijk deze uren uit te factureren via de facturatiemodule.

Telefonie-integratie:
Op basis van een inkomend telefoongesprek (telefoonnummer) worden realtime alle relevante gegevens van uw klant weergeven. Gesprekhistorie, notities en terugbelverzoeken kunnen per klant en per medewerker geregistreerd worden. De telefoon module ondersteund uw CRM omgeving middels het opstarten en het weergeven van relevante gegevens bij een inkomend of uitgaand gesprek.

Helpdeskmodule:
De helpdeskmodule biedt u een krachtig instrument om incidenten vast te leggen. Het systeem zal u helpen met correcte afhandeling van de ingegeven. Incidenten worden toegewezen aan een medewerker of afdeling/groep zodat er nooit onduidelijkheid kan ontstaan wie er verantwoordelijk is voor het gemelde incident. De klant verwacht immers een correcte afhandeling van het betreffende incident.

Branche specifieke modules:
Buiten de bestaande PowerCRM modules om, zijn er ook branche specifieke modules door ons te ontwikkelen. Deze modules kunnen zeer prijsgunstig en geheel naar wens van uw organisatie ontworpen en ontwikkeld worden. Uiteraard bouwend op de kracht en flexibiliteit van onze PowerEngine.